Pages

Subscribe:

8.11.2012

Bebek sütünde iyot hassasiyeti

Hong Kong'un, Japonya'da üretilen bebek sütlerini yetersiz iyot içerdiği için piyasadan çekme kararı aldığı ve bu sütleri içen bebeklerin ailelerine doktora başvurmaları tavsiyesinde bulunduğu bildirildi.
Hong Kong Gıda ve Çevre Hijyeni Bakanlığı sözcüsü, bu sütleri tükettiği düşünülen 2000 kadar bebeğin ailesinin, bebeklerine kan tahlili yaptırmak için, hükümetin önerdiği 10 sağlık merkezinden birine başvurmalarını istedi.
Özellikle Fukuşima'daki nükleer felaketin ardından tüketicilerde oluşan güvensizliğin kurbanı olduğu belirtilen Japon sütlerinin, Hong Kong'daki bebek sütleri piyasasındaki pazar payının sadece yüzde 3 olduğu kaydedildi.

Dokuz aydan küçük bebeklere yönelik olan bu sütlerin, Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilenden üçte bir oranında daha az iyot içerdiği belirtildi.
Söz konusu süt markalarından birinin sözcüsü, sütlerinin Hong Kong'da dağıtılmadığını iddia ederek, bu sütlerin yerel ithalatçılar tarafından satıldığını düşündüklerini kaydetti.

Sözcü, ürünlerini ihraç ederken, satıldıkları ülkelerin normlarına uygun olmasına dikkat ettiklerini söyledi. Bu arada Kyodo ajansı, Japonya'da iyot bakımından zengin olan deniz ürünlerinin çok fazla tüketilmesi dolayısıyla bebek sütlerine iyot katılmasının yasak olduğunu duyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız