Pages

Subscribe:

3.17.2013

Cilt Sorunları İçin Alman Papatyası 5

Cilt Sorunları İçin Alman Papatyası 5

irritabl barsak sendromu, Crohn hastalığı, peptik ülser tedavisi Papatya Çiçeği anti-inflamatuar, antiseptik, spazm çözücü, gaz giderici, terletici, yorgunluk ve ağrı giderici  anti-alerjik astım ve saman nezlesi tedavisi Akne tedavisi, cilt sorunları, saç bakımı, Güneş yanıkları
Cilt Sorunları için Alman papatyası dünyada bilinen bir bitkisel çözümdür ve sıkça kullanılır. Cilt sorunları yanında özellikle sindirim bozukluklarını tedavi etmek için mükemmel bir şifalı bitkidir.

Alman papatyası gerginlik, sinirlilik ve cilt problemlerini tedavi etmek için harici olarak kullanılır. Papatya Çiçeği anti-inflamatuar, antiseptik, spazm çözücü, gaz giderici, terletici, yorgunluk ve ağrı giderici olarak kullanılır. Küçük çocuklar için yatıştırıcıdır.

Ayrıca, irritabl barsak sendromu, Crohn hastalığı, peptik ülser tedavisinde kullanılır. Büyük dozlarda alınırsa kusturucu etki yapar. Çiçekler aynı zamanda yaraları tedavi etmek için harici olarak kullanılır, güneş yanığı, yanık, hemoroit, mastitis ve bacak ülserleri için iyeliştirici etkileri vardır.

Çiçekler proazulenes dahil olmak üzere çeşitli uçucu yağlar içerir. Bu proazulenes uçucu yağının Kamazulen içerdiği bilinir, Kamazulen anti-alerjik astım ve saman nezlesi tedavisinde son derece yararlıdır, bu uçucu yağ buhar damıtma yöntemiyle elde edilir. Çiçekler, bir anti-alerjik madde olarak kozmetik sanayinde kullanılır.

Alman Sağlık Komisyonu, hazırladığı bitkisel ilaç kılavuzunda, ateş ve soğuk algınlığı, deri iltihapları, ağız ve yutak, enfeksiyona eğilim, iltihabı hastalıklar, öksürük ve bronşit tedavisinde Alman papatyasının etkili olduğunu belirterek kullanılması için onay vermiştir.

Alman papatyasının Diğer Kullanım Alanları
Boya, Essential, Saç Bakımı, Sinek Kovucu.
Çiçekleri saçlar için, bir saç şampuanı olarak kullanılmaktadır Ayrıca tonik olarak cilt sorunları için kullanılır. Alman Papatyası böcek kovucu. papatya yağı parfümeride kullanılır. Altın renkli boyalar Papatyanın Sarı çiçeklerinden elde edilir.

Papatya Yağı Hazırlanışı: Kurutulmuş papatya, cam kavanoza konulur ve üzerine zeytinyağı eklenir, kavanozun ağzı hava almayacak şekilde kapatılır. Bir ay boyunca güneş gören bir yerde bekletilir. Tülbent yardımıyla bu karışım süzülür.
Elde edilen bu papatya yağı; Akne tedavisi, cilt sorunları, saç bakımı, Güneş yanıkları, yanıklar, Bademcik ve diş iltihaplarında gargara yapılarak (Bir bardak suya 10 Damla papatya yağı) kullanılır.

Papatya Çayı Tonik hazırlanışı
Bir miktar papatya cam kavanoz içerisine konulur ve üzerine kaynar su dökülür ve soğumaya bırakılır ve süzülür, elde edilen bu sıvı sabah ve akşam sorunlu cilt üzerine sürülür, gözdeki kızarıklıklar, şişlikler için kompress yapılır. Ayrıca bu sıvı saç ce cilt bakımı için banyo sırasında durulama suyuna bir miktar karıştırılarak saç ve beden yıkanır.

Papatya Çayı Hazırlanışı:
Bir fincan içerisine 3 adet papatya kurusu konur ve üzerine sıcak su dökülür 5 dakika demlenen papatya süt karıştırılarak içilir, bu papatya çayı, mide ağrısı bağırsak gazları, ülserve sakinleştirici olarak kullanılır. Aşırıya kaçmamalıdır.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız