Pages

Subscribe:

1.11.2013

Yüz Kızarıklığında (Rozasea) Ebegümeci Bitkisi

Yüz Kızarıklığında (Rozasea) Ebegümeci Bitkisi

rozasea, burun ve yüz bölgesinde kızarıklık, sivilce, gül hastalığının ilacı, gülleme hastaliği, rozasea hastalığı, rozasea hastalığı tedavisi, ebegümeci, Sindirim sistemi ülserleri, göz kızarıklığı, gastrit, mesane iltihabı, mide ve bağırsak mukoza iltihabı, göz kuruluğu,
Rozasea (Gül hastalığı) genellikle 30?lu yaşlarda başlayan bir cilt hastalığıdır. Rozasea hastalığı, gül hastalığı, gülleme olarak da bilinmektedir. Yüz, özellikle de burun bölgesindeki kızarıklık, ve sivilcelerle kendisini belli eder. Rozesea rahatsızlığının nedeni tam olarak bilinmemektedir, Rozasea (Gül hastalığı) nedeni B vitamini eksikliği, alkol, sıgara tüketimi ve depresyon olarak sayılsa da,. Rozasea (Gül Hastalığı) özellikle burun çevresi kızarıklarından yakınanların ortak özelliği mide ve sindirim problemlerinin de olmasıdır. Bir ortak özellik ise gözde yanma ve güneş ışığına karşı hassasiyettir. Rozasea hastalığı, kişilerde psikolojik, sosyal ve fiziksel sorunlar yaratmaktadır.

EBEGÜMECİ:
Yol kenarları ve eski duvar kıyılarında, harabeliklerde ve insanların yaşadıkları yer yakınlarında, çiçek ve sebze bahçelerinde yetişir. Anadolu'da bir çok türü yetişmekte olup çiçek ve yaprakları ayırım yapılmaksızın "Ebegümeci" olarak adlandırılır.

Ebegümeci, sapları, çiçekleri ve yapraklarında jelimsi bir madde içerir. saplar, yapraklar ve çiçekleri Haziran - Eylül ayları arasında toplanır. Bitki kurutulduğunda bazı özelliklerini yetirmesine rağmen kuru olarakta kullanılabilir.

Hazırlanışı: Bir su bardağı ılık suya, yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış Ebegümeci bitkisi (1 Litre suya, 3 tatlı kaşığı) eklenerek 1 gece demlemeye bırakılır ertesi gün süzülerek hafifçe ısıtılır.

Rozasea (Gülleme)hastalığının yol açtığı kızarıklıkların bulunduğu burun ve çevresi ve gözlere bir pamuk yardımıyla kompres yapılır. Yine bu su günde 2 çay bardağını geçmeyecek şekilde yudumlanarak içilir, ağız bu suyla gargara yapılır.

Nefes darlığına yol açan akçiğer amfizemi, ebegümeci çayı ile iyileştirilebilir. Bu durumda günde 3 bardak çay içilmeli, süzüldükten sonra geriye kalan bitki çiçek ve yaprakları ısıtılarak akciğerlerin üstüne gelecek biçimde göhüs üstüne kompres yapılmalıdır.

Göz kuruluğu ve yanmalarında ebegümeci çayı banyosu ve kompresi uygulandığında mükemmel sonuçlar alınabilir.

Ebegümeci çayı, mukoza iltihaplarında, gastrit, mesane iltihabı, mide ve bağırsak mukoza iltihabında ve solunum yolu iltihaplarında etkilidir.

Akciğer balgamlarında, öksürük ve ses kısıklıklarında faydalıdır. bademcik iltihaplarında ve ağız kuruluğunda ebegümeci çayı çok başarılıdır.

Ebegümeci çayı damar iltihaplarından kaynaklanan yaralarda, çıbanlarda, şiş ayak ve ellerde kullanılır. Bu durumlarda ayak ve el banyoları yapılmalıdır.

Sindirim sistemi ülserlerinde arpa ile karışık çorba içilmesi çok iyi sonuç verir. arpa kaynatılır ve soğuduktan sonra bitki yaprakları eklenir ve bu çorba içilir.

Hafıza Kaybı, Unutkanlık Tedavisinde Japon Eriği 4

Hafıza Kaybı, Unutkanlık Tedavisinde Japon Eriği 4

 Gingko biloba  dolaşım bozuklukları tedavi  bellek güçlendirmek geleneksel tıp   demans Alzheimer hastalığı  yaşlılık belirtileri  zayıf kan dolaşımı güçsüzlük
japon Eriği( Gingko biloba ) dolaşım bozukluklarını tedavi etmek ve belleği güçlendirmek için geleneksel tıpta kullanılır. Tüm çalışmalar, Japon Eriğinin demans (Alzheimer hastalığı) ve yaşlılık belirtilerinden olan bacaklarda zayıf kan dolaşımının yol açtığı güçsüzlük, titreme ve aksama tedavisinde etkili olabilir.

japon Eriğinin yaşlılarda bellek artırıcı etkileri çok umut vericidir. Labaratuar çalışmalarında, japon eriğinin kan damarlarını genişletici kan trombosit yapışkanlığını azaltarak kan dolaşımını arttırdığı da tespit edilmiştir.

Japon Eriği (ginkgo) aspirin dahil, bazı kan inceltici ilaçların etkilerini artırabilir. Kan inceltici ilaçlar kullanan kişilerde Japon Eriği (ginkgo) kullanmadan önce doktorunuza sormalısınız. Ayrıca Sara nöbeti ve doğurganlık sorunları olan insanların da kullanmadan önce olumsuz yan etkilerinin neler olabileceği konusunda doktora danışmaları önerilir.

1.01.2013

Doğal Saç Diyeti ve Bakımı 7

Doğal Saç Diyeti ve Bakımı 7

saç bakımı sağlıklı saçlar saç beyazlaması dökülmesi kırılması
Zaman içinde saç parlaklığı azalıyor, saç kırılması artıyor saç dökülmeleri başlıyor. Güzel, doğal ve sağlıklı saçlar için yaşam biçimi ve vitaminler ön plana çıkıyor. Sağlıklı saçlar için saç diyeti çok önemlidir, vitaminler olmadan saçınızın, büyümesi durur ve kırılmalar başlar saç uçları ise kuru olur. Bu sorunu önlemek için, Çinko, demir ve B vitamini açısından zengin bir denge diyet uygulanması gerekir.

Özel saç tipi problemleri:
Saçınızı kuru görünüyorsa, daha fazla fındık, fıstık, tohumlar ve balık yemeye çalışın. Saç için, B vitamini önemli bir role sahiptir. B vitamini açısından zengin olan yiyecekleri küçük porsiyonlar halinde sık sık yiyin bu saçın ihtiyaç duyduğu enerji seviyesini koruyacaktır.

Saç tellerinin ince olması, düşük demir seviyesi ile ilgili olabilir, bu vejetaryenler de sık görülen bir rahatsızlıktır. Erişkin bir insanının günlük 14.8 mg demire ihtiyacı vardır.

Beyaz saçların artışında fazlalaşma, B vitamini sorundur. Bildiğimiz gibi, stres saç ağarma ile ilgili büyük bir faktördür ve yaşanan stres B vitaminlerini yok eder. Çalışmalar B vitamini takviyesinin, saç beyazlamasını (ağarma-kırlaşma) büyük ölçüde engellediğini doğrulamıştır.

Alternatif tedavi şifalı bitkiler yiyecekler saç bakımı saç dökülmesi saç kürü, saç beyazlaması

Karaciğer Rahatsızlıklarında Yalancı İğde 6

Karaciğer Rahatsızlıklarında Yalancı İğde 6

alkol bağımlılığı, anemi, halsizlik ve stress, Oftalmolojik rahatsızlıklar, hipertansiyon ve diş eti iltihabı tedavisi  depresyon, Parkinson hastalıkları, tümörler, adenom ve lösemi
Yalancı iğde, 1,5 - 3,5 metre yüksekliğinde ve dikenlerle kaplıdır, bataklık alanlarda ve hatta çakıl üzerinde, nehir kıyılarında kümeler halinde yetişir. Yalancı iğde, Ağustos -Eylül arasındaki dönemde hasat edilir, Eylülden sonra C vitamini azaldığı için bu dönemlerde hasat edilmesi önerilir. Yalancı iğde dikeni gıda sanayi, kozmetik, cilt bakımı ürünleri, ormancılık ve eczacılıkta kullanılır. Özellikle Karaciğer sorunlarının tedavisinde, Romatizma hastalıklarında ve Mide ülserlerinin tedavisinde olumlu etkileri vardır.

Yalancı İğde Faydaları
Yalancı iğde içerdiği bol vitaminlerle bir enerjilendirme kaynağı olduğunun yanı sıra, kansızlık önleyici, anti-inflamatuar ve aynı zamanda (obeziteye karşı tedavi durumlarında) iştah azaltıcıdır. İyi bir koroner koruyucudur ve yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir. Yalancı iğde bol miktarda C, A, B1, B2 vitaminleri içerir, ayrıca e, B6, B9, E, K, P, F, vitaminleri, mikro fosforik, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, ve sodyum barındırmaktadır. Krem ve losyonları Cilt bakımı için faydalıdır.  Yalancı iğde, karaciğer hücre arındırma ve iyileştirilmesi, karaciğer rahatsızlıklarını tedavi etmede etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bu proteinler ve içerdiği karoten kanseri önlemede etkilidir. Ayrıca narkotik etkiler ile rahatlatıcı bir his verir.

Tedavi
Mide ve duodenum ülseri, alerji, ishal, kurdeşen, romatizma, nöro-endokrinolojik rahatsızlıklar, yalancı iğde dikeni yağı kullanılarak tedavi edilebilir. Ayrıca, alkol bağımlılığı, anemi, halsizlik ve strese karşı kullanılabilir. Oftalmolojik rahatsızlıklar, hipertansiyon ve diş eti iltihabı tedavisinde etkilidir. Yalancı iğde dikeni, diğer tıbbi bitkilerle karıştırılmak mükemmel bir tedavi yöntemidir. İlaç laboratuarlarında işlenen yalancı iğde dikenleri ile elde edilen ürünler depresyon, Parkinson hastalıkları, tümörler, adenom ve lösemi hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır.

Termal ve kimyasal yanıklar, mantar hastalığı ve bulaşıcı egzema yalancı iğde dikeni yağı içeren ürünler yardımı ile tedavi edilir. Olumlu etkileri ile sedef hastalığının tedavisinde, soğuk algınlığı veya grip vakalarında ise göhsü yumşatmak için kullanılır.

Hazırlanışı
Yalancı İğde Meyve Yağı
Yalancı iğdenin taze meyveleri 150g meyve ve 150ml ayçiçek yağı 3 hafta boyunca oda sıcaklığında tutulur. Bundan sonra, tohum ezilir ve bir kez daha aynı oranda yağa yerleştirilir, sıcak bir yerde tutulur, iki gün sonra yüzeyindeki yağ alınarak başka kase içine taşınır. Bu yağ üç haftalık bir süre içinde günde üç kere 30 damla lokal yüzeylerde kullanılır. yarım litre Meyve yağı, bal ile karıştırılır ve yarım litre su ile meyve şurubu elde edilir. Homojenizasyon sonrası şurup buzdolabında saklanır. Bu şurup günde 4-6 tatlı kaşık olmak üzere olarak kullanılır.

Yalancı İğde Dikeni Yağı
Ayçicek yağı içinde 500gr iğde dikeninin üzerine bal dökülür ve ezilir, Bu karışım soğuk algınlığı, grip ve vücudun dirençli tutmak için her gün bir kaşık kadar alınır.

Yalancı İğde Dikeni Tentürü
yedi kaşık iğde dikeni bir şişeye konur ve 70 - 80 derece kadar ısıtılır, 250ml alkol üzerine dökülür, 15 gün boyunca yumuşamaya bırakılır, karıştırılarak ince bir elekten geçirilir. Bu tentür etkili bir dezenfektandır.

Alternatif Tedavi, Şifalı Bitki, Şifalı Bitkiler, Cilt Bakımı, Yaşlanma Etkileri
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız