Pages

Subscribe:

5.23.2012

Kalça ve Basen Egzersiz Hareketleri ile incelme Zayıflama


  Vücudumuzda yağlar özellikle göbek, kalça ve basen olarak adlandırılan popo altı kısımlarda oluşurlar. Göbek ve Kalça yağlanması hem erkeklerin hem de kadınların büyük kilo sorunlarındandır. Pek çoklarımız doğru hareketleri bulmak ve bu fazlalıklardan kurtulabilmek adına türlü yol deneriz ama sonunda muradımıza eremeden pes eder ve vermeye çalıştığımızdan fazlasını geri alırız.
Peki bölgesel olarak incelme konusunda ne yapılmalı, hangi hareketler ve egzersizler, kalça ve basenlerdeki yağlanmayı eritebilir veya azaltıp, düz bir karna ve basen ve kalçalardan fazlalıkları arınmış bir görünüme sokabilir?
Bu soruya verilecek cevap oldukça basit, doğru bölgesel hareketler ile düzenli spor egzersizlerini birleştirip sağlıklı bir şekilde istenilen görünümü kazanmak istenilen cevaptır.
Şimdi Kalça ve Basenleri inceltmek, Fazla yağları eritmek için yapılması gereken Hareketler nelerdir, onları inceleyelim.
Önce sorunlu bölgemiz neresi ve nasıl bir uygulama ile bu bölgedeki yağ kütlesini harekete geçirip eritebilirim bu sorumuza cevap arayalım;
-Geniş basen olarak adlandıralabilecek bu türün birinci nedeni anatomik kalça büyüklüğü iken diğeri ise vücudun bünyesel yağ biriktirme potansiyeli ve kapasitesinin yüksekliğinde yatmaktadır. Şayet basendeki yağları ve fazlalıkları eritememe sorununuz varsa kalça leğen kemiğinizi küçültemeyeceğinize göre o bölgedeki kalça yağlarını eritip yakmak en akıllıca çare olacaktır. Aerobik egzersizlerle birleşen jimnastik hareketleri bu kalca basen kilolarını eritim incelterek küçültmede iyi bir yol olacaktır. Bu yöntemle basen yağlarını eritmek için günlük tekrarlayacağınız küçük hareketlerle basen ve bacak basenlerini kısa sürede zayıflatabilirsiniz.
Basenleri egzersizlerle eritme, yakma;
Spor insanı zinde ve forma tutmanın en iyi ve devamlı yoludur, spor yapan bir insanda basen veya kilo gibi fazlalıklar oluşmaz ve insan kendini forma hisstmenin tadını sürekli yaşar. O zaman bizimde basenlerden kurtulmak için izleyeceğimiz temek yol spor ve egzersiz yapmak yağlı ve kilo aldırıcı gıdalardan uzak durmak olacak. Bu sportif egzersizleri ne kadar uzun süreyle deam ettirirseniz o kadar fazla yağ ve kalori yakarsınız. Hafif egzersiz hareketleri sizin tüm vücudunuzun kaslanmasına ve kas yaparken de yağ eritmesine yardımcı olacaktır. Böylece hem fazla kalça yağlarından kurtulacaksınız hem de baldır ve basen bölgeniz daha sıkı ve diri bir hale gelecektir.
Basit Olarak Basenleri Yakmada Hangi ezgersizleri yapabiliriz:
1.) Yürümek, jogging yapmak: yürüyüş ve jogging gerçekten kalça basen popo ve baldır yağlarını eritmede en etkili ve kesin sonuç alıcı yoldur.
Uzun süreli ama normal tempoda günde yapacağınız 1-2 saatlik yürüyüsler sizlere 1-2 ayda olumlu olarak yansıyacaktır. Yürüyüş için en uygun zamanlar sabahın erken saatleridir. Vücudun kahvaltıdan önce kalori kaybetmeye hazır olduğu bu vakitte yapacağınız 45-60 dakikalık bir yürüyüş hem günlük metabolizmanızı hızlandırarak gün boyunca kalori yakmaya devam etmenizi sağlayacak hem de sizi daha zinde tutacaktır. Yürüyüşün ardından alacağınız ılık suyla bir duş ile de kalça ve uyluk bölgesinin kan dolaşımını hızlandırmış olursunuz. Bu da kalori yakmaya yardımcı olur.

2.) Bisiklet sürmek: Bisiklet sürmek te karın ve basen yağlarını ve fazla kiloları eritmede süper bir yöntemdir. Kalça ve basen eritme yöntemleri arasında bisiklet sürmek hem eğlenceli hem de hızlı yağ yakan bir hobidir.rmal olmalıdır. Böylece güçlü bacak kaslarına da zamanla sahip olacaksınız. Fazla zamanınız yoksa bu durumda ev bisiletlerinden de faydalanabilirsiniz.
3.) Kaykay Sürmek: Öœlkemizde pek yaygın olmayan bu spor genelde genç kızlar için hem eğlenceli hem de kalori harcayan bir hobidir. Tabi bunun için dengede durmayı öğrenmeniz gerekir.
4.) Kalça ısıtıcı jimnastik hareketleri: Yukarıda sayılan hafif hareketlerin yanında bir de bu iş için özel yapılan egzersiz ve cimnastik hareketleri vardır. Squat adı verilen çember çevirme de basen yağlarını kolayca eriten bir spordur.
basen yakmada kullanılan egzersiz
5.) Ağırlık kullanarak kalça basen eritme: yandaki fotoğrafta gördüğünüz gibi ağırlık kullanarak bacağınızı gerip ağırlıkları iki yanak kaldırıp bir süre beklerseniz, kalçanızda ve baseninizde hafif bir ağrı hissedersiniz. Bu basen ağrısı yağların yakıldığını göstermektedir. Sık devam ederseniz baseniniz zamanla kalmaz ve yok olur.
Yukarıdaki egzersizleri incelediğinizde ana prensibin sorunlu bölgenin çalıştırılmasına yönelik olduğunu görebilirsiniz onun için yapılabilcek alternatifler çoğaltılabilir, forma girmek istiyorsanız yaptığınız hareketlerin tüm sorunlu bölgeyi çalıştıracak şekilde olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede birikmiş olan fazlalıklar yavaş yavaş erimeye başlayacaktır. Sizde formda görünmenin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız